DÜNYA TÜRKİYE

Terör Örgütlerini Ülkemizden Kazımak İçin Her Alanda Büyük Bir Mücadele Başlattık

‘Ordu Buluşması’ programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sadece terör örgütleriyle değil, son yıllarda ekonomide de içeriden ve dışarıdan ayağımıza pek çok çelme takıldı. Bu çok yönlü saldırılar karşısında, ‘en iyi savunma hücumdur’ anlayışıyla, kabuğumuza çekilmek yerine sahaya girmeye karar verdik. Terör örgütlerini ülkemizden kazımak için kamudan özel sektöre, sivil toplum örgütlerinden eğitime kadar her alanda büyük bir mücadele başlattık” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Evet Platformu’ tarafından Ordu’da düzenlenen ‘Ordu Buluşması’ adlı programda vatandaşlarla bir araya geldi. Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan vatandaşlara hitaben bir konuşma yaptı.

“HAVALİMANIYLA, ORDU’DA YENİ BİR DÖNEM AÇILDI”

Ordu’ya en son iki yıl önce, Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılış töreni vesilesiyle geldiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin ilk, dünyanın deniz üzerine inşa edilmiş sayılı havalimanlarından olan havalimanını hizmete sunduklarını hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağaç ve gıda sanayinin lokomotif şehri olan Ordu’nun önünde bu havalimanıyla yeni bir dönemin açıldığına inandığını söyledi.

“BELİRSİZLİK DÖNEMİNİN FATURASI ÇOK AĞIR OLDU”

Kendileri millete hizmet aşkıyla çalışırken, birilerinin de Türkiye’ye tuzak kurmanın hesaplarını yaptığını; geçen iki yılda Türkiye’de pek çok olayın yaşandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran 2015 seçimleri sonunda yaşanan belirsizlik ortamına işaret ederek, “Türkiye’nin zayıf düştüğünü, sendelediğini sanıp üzerimize sırtlan gibi saldırdılar. Bölücü terör örgütü çukur eylemleriyle kanlı yüzünü gösterdi. DEAŞ sınırlarımızı taciz etmeye başladı. FETÖ bulanık suda balık avlama hevesine kapıldı. Milletimizden aldığımız destek ve Anayasada yer alan yetkilerimizle, hemen duruma el koyduk, ülkemizi yeniden seçime götürdük. 1 Kasım’da Türkiye yeniden istikrarlı bir siyasi iklime girdi. Ama 4-5 aylık belirsizlik döneminin faturası çok ağır oldu” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu dönemde başlayan terör eylemlerinde bugüne bin 300’ü aşkın şehit verildiğini, terör örgütlerinin başını ezme yolunda önemli bir mesafe kat edilmişken Türkiye’nin 15 Temmuz’da tarihinin en ağır ihanetiyle karşılaştığını kaydetti. Ordu’nun terörle mücadelede 17, 15 Temmuz darbe girişiminde iki şehidinin olduğunu aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu.

“16 NİSAN’DA TEK BİR OYUN BİLE ZİYAN OLMASINA İZİN VERMEYİN”

16 Nisan halk oylamasında; Orduluları şehitlerin emanetlerine sahip çıkmak ve gazilere olan şükran borcunu ödemek için ‘evet’ demeye çağıran Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiç kimsenin ‘Benim bir oyumdan ne olacak’ dememesi gerektiğini vurguladı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Unutmayın; bir mıh bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir vatanı kurtarır. Bir oy da, yeri geldiğinde ülkenin geleceğini belirler. Onun için 16 Nisan’da tek bir oyun bile ziyan olmasına izin vermeyin” tavsiyesinde bulundu.

“ARTIK SAHADA OLAN TÜRKİYE, MASAYA ÇOK DAHA GÜÇLÜ OTURMA İMKÂNINA SAHİP”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele kapsamında terör örgütlerine büyük kayıplar verdirildiğini, teröristleri açtıkları çukurlara gömdüklerini ve gömmeye devam ettiklerini belirtti ve devamında şunları söyledi: “Sadece terör örgütleriyle değil, son yıllarda ekonomide de içeriden ve dışarıdan ayağımıza pek çok çelme takıldı. Bu çok yönlü saldırılar karşısında, ‘en iyi savunma hücumdur’ anlayışıyla, kabuğumuza çekilmek yerine sahaya girmeye karar verdik. Terör örgütlerini ülkemizden kazımak için kamudan özel sektöre, sivil toplum örgütlerinden eğitime kadar her alanda büyük bir mücadele başlattık. Hem FETÖ’yü, hem PKK’yı hem DHKP-C’yi hedef alan bu mücadelede, açıkçası kimsenin gözünün yaşına bakmadık, bakmayacağız. Çünkü mesele, şu veya bu şahsın meselesi değildir. Mesele, ülkenin ve milletin bekası meselesidir. Bu süreçte atılan her adım hukuk içinde atılmıştır, bundan sonra da hukuk içinde atılmaya devam edecektir.”

Türkiye’ye yönelik terör kuşatmasının merkezi hâline gelen Suriye’de de önemli bir operasyon başlattıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtının; Kurtuluş Savaşından bu yana Kıbrıs’tan sonra ikinci defa, Türkiye’nin hakkını ve hukukunu kendi gücü ve askeriyle aradığı bir operasyon olduğunu dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Artık sahada olan Türkiye, masaya çok daha güçlü şekilde oturma imkânına sahiptir” dedi.

“TÜRKİYE, KOALİSYONLARIN YOL AÇTIĞI KAOS DÖNEMLERİNİ YAŞAMAYACAK”

‘16 Nisan’dan sonra ne olacak?’ diye soruların sorulduğuna işaret ederek, “16 Nisan’dan sonra Türkiye, terör örgütlerine ve onları kullanan güçlere karşı çok daha kararlı bir şekilde çıkabilecek” vurgusunda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında: “Çünkü Türkiye artık, bir daha 7 Haziran’daki gibi belirsizlik dönemlerini yaşamayacaktır. Çünkü Türkiye artık, 1990’lı yıllarda koalisyonların yol açtığı kaos dönemlerini yaşamayacaktır. Çünkü Türkiye artık, yürütmesiyle, yasamasıyla, yargısıyla hedeflerine kilitlenmiş bir şekilde yoluna devam edecektir” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’nin, istismar siyasetinden çok çektiğini, millet için taş üstüne taş koymamış nice siyasetçilerin, sadece belli kesimlerin hassasiyetlerini istismarla, yıllarca kendi ikballeri için çalıştığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlbuki bizim siyasetimiz daima hizmet siyaseti olmuştur. Biz bu millete efendilik yapmadık, efendi olmaya gelmedik; biz bu millete hizmetkâr olmaya geldik. Bizim derdimiz var, bizim bu millete aşkımız var, bunun gereğini yerine getiriyoruz” dedi ve Türkiye’ye geçen 14 yılda eğitimden sağlığa, ulaşımdan toplu konuta, adaletten emniyete, enerjiden gıda ve tarıma tarihin en büyük yatırımlarını yaptıklarını vurguladı.

“16 NİSAN, TÜRKİYE İÇİN HER ALANDA YENİ BİR BAŞLANGIÇ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ordu’ya, bu süreç içinde yapılan kamu yatırımlarının toplam tutarının 17 milyar lira olduğunu aktararak, Ordu Çevre Yolunun bu yıl tamamen bitirileceğini ve tamamlanan 30 sağlık tesisine ilave olarak şehre kazandırılacak 800 yataklı devlet hastanesinin 2019 sonuna kadar hizmete gireceğini açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ordu’yu da içine alan Doğu Karadeniz Gelişim Projesini, 2019 yılına kadar 30 milyar liralık bir yatırımla tamamlamayı hedefliyoruz. 16 Nisan, 81 vilayetiyle tüm Türkiye için her alanda yeni bir başlangıç olacaktır. 16 Nisan’da ‘evet’ çıkmasıyla, daha büyük projeleri konuşacağımız, daha büyük yatırımları hayata geçireceğimiz, daha çok insanımızı istihdam edeceğimiz bir döneme gireceğiz” şeklinde konuştu.

“16 NİSAN HALK OYLAMASINDA ‘EVET’ DİYEREK 2023 HEDEFLERİNE SAHİP ÇIKALIM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin; 1991’den beri tek partili dönemlerin istikrarıyla yönetilmiş olması durumunda bugün bulunduğu yerin iki kat ilerisinde bir ülke olarak, kişi başına düşen millî geliri, 11 bin dolar yerine 22 bin dolar, istihdam sayısı 27 milyon yerine 35 milyon olan bir ülke olacağını kaydetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan’da ‘evet’ oyu çıkmasıyla hayata geçecek yeni yönetim sisteminin bu sürecin önünü açacağını söyledi.

Türkiye ile benzer şartlara sahip ülkelerin 1960’lı ve 1970’li yıllarda gerçekleştirdikleri yönetim reformuna Türkiye’nin 2017 yılında ancak kavuşabileceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşları 16 Nisan halk oylamasında ‘evet’ diyerek, geleceğine ve 2023 hedeflerine sahip çıkmaya, daha büyük projeler ve yatırımlar için nefes tazelemeye çağırdı.

“NE PYD’Yİ NE YPG’Yİ SINIRLARIMIZDA BARINDIRMAYIZ”

Bugün Türkiye’nin, içeride ve dışarıda birçok tehditle karşı karşıya bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında Suriye’nin kuzeyinde Cerablus, El-Rai, Dabık ve El-Bab şehirlerine girilerek, bu şehirleri işgal eden DEAŞ terör örgütünden kurtardıklarını ve şimdi bu şehirlere o şehrin sakinlerinin geri döndüğünü hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi Münbiç’i konuşuyoruz. Kılıçdaroğlu, ‘Ne işin var orada?’ diye soruyor. Ne işimizin olduğunu öğreneceksin. Biraz daha sabret. Siyaseti öğrendikten sonra herhâlde bunu öğreneceksin ama bu da çok geç olacak” diye ekledi.

“Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Ama mağdurun, mazlumun toprağını da kendilerine teslim edeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Çünkü buradan bize bir tehdit var. Bu tehdidi ortadan kaldıracağız. Onun için de şu anda gerek koalisyon güçleri gerek Rusya hepsi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Bu görüşmelerle birlikte bir taraftan da yolumuza devam ediyoruz. Ne PYD ne YPG’yi biz sınırlarımızda asla barındırmayız. Bazıları ‘devlet kuracaklar mı’ diye soruyor. Onlara oralarda devlet kurdurtmayız. Bunu da herkes bilsin. Dünya âlem bilsin” açıklamalarında bulundu.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE, PKK VE FETÖ ‘HAYIR’ DİYOR”

Dünyada ve bölgede yeniden yapılanma sancılarının yaşandığı bir dönemde gözlerini Türkiye’ye dikenlerin, karşılarında 80 milyon vatandaşı bulacağının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Trablusgarp’da, Kurtuluş Savaşında vatanına sahip çıkan milletin bugün de aynı kararlılıkla tetikte beklediğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal’in İstiklal Harbimizde uyguladığı ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır, o satıh bütün vatandır’ ifadesi 15 Temmuz’da bir kez daha ete kemiğe bürünmüştür” şeklinde konuştu.

16 Nisan’da oylanacak Anayasa değişikliğine, PKK ve FETÖ terör örgütlerinin ‘hayır’ denmesi çağrısında bulunduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi ben de buradan diyorum ki; Kılıçdaroğlu saptırma. Diyorsun ki, ‘Cumhurbaşkanı hayır diyenlere terörist dedi’ Hayır, hepsini anlayışla karşılarım. Ama bizim bir de uyarma görevimiz var, o görevimizi yapıyoruz, yapacağız. Yani bunu Kandil niye istiyor, İmralı niye istiyor, bunlar bu ülkeyi bölmediler mi? Bu ülkeyi parçalamak için gayret etmediler mi? Bu ülkeyi bölmek, parçalamak isteyenlerle beraber olmak herhâlde bir ikazı gerektirir değil mi? Yaptığımız bu, biz uyaralım, sonra demesinler ki ‘ama siz bizi uyarmadınız ki’ İşte biz o görevi yerine getiriyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

“ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNE KARŞI ÇIKANLAR BU PAKETİN İÇİNDE NE OLDUĞUNU BİLMİYOR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet’ ilkesi için vatandaşları ‘evet’ demeye davet ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ordu, neye ve niçin ‘evet’ dediğini çok iyi biliyor. Peki, ‘hayır’ diyenler niye ‘hayır’ dediklerini, kimlerle birlikte ‘hayır’ dediklerini biliyor mu? İşte az önce de söyledim, PKK’nın güdümündeki partinin ‘hayır’ dediği, FETÖ’nün ve ruhunu bir dolara satmış olanların ‘hayır’ dediği, Avrupa ülkelerinin çoğunun ‘hayır’ dediği bir yerde insan ‘hayır’ demeye utanır. Üstelik Anayasa değişikliğine karşı çıkanların çoğu bu paketin içinde ne olduğunu bilmiyor, en başta ana muhalefetin başındaki bilmiyor. Bilmedikleri için de 18 maddelik değişikliğe 180 yalan uydurup milletin kafasını bulandırmaya çalışıyorlar. Kardeşlerim, biz bu zatı işte geçmişteki icraatlarından tanıyoruz, onun için ben bunları artık geçiyorum, seri bir şekilde şimdi iki günümüzü değerlendireceğiz, vakit kaybetmeyeceğiz.”

“HÜKÛMETİ SANDIKTA DOĞRUDAN MİLLET KURACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’ye, Milliyetçi Hareket Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’ne Saadet Partisi’ne ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne gönül veren vatandaşlara “Gelin bu birliğimizi bozmayın ve Batıya güzel bir cevap verin” çağrısında bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan akşamı Avrupa’nın Türkiye’nin sesini duyarak, ‘Bu ülke hakikaten pek uğraşılacak ülke değil’ diyeceklerini dile getirdi “16 Nisan’da inşallah alınacak bu neticeden sonra Türkiye eski Türkiye değilmiş, bunu onlara göstereceğiz” dedi.

Konuşmasında, “Otel odalarında, medya patronlarının yalılarında yapılan pazarlıkları biz biliriz, hükûmetlerin yıkıldığı, hükûmetlerin kurulduğu dönemler artık bitiyor; artık hükûmeti sandıkta doğrudan kim kuracak? Millet kuracak, şimdi bu dönem başlıyor” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini, 16 Nisan tarihinin Türkiye için yeni bir milat olması temennisiyle tamamladı.

‘Ordu Buluşması’ etkinliğinin ardından Ordu Valiliğini ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vali İrfan Balkanlıoğlu’dan şehirde yürütülen hizmet ve çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

TAKVİM

Nisan 2017
P S Ç P C C P
« Mar   May »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

REKLAM

REKLAM

seers cmp badge