DÜNYA GÜNCEL TÜRKİYE

Emine Erdoğan, “Mültecilerle Dayanışma: Akdeniz, Afrika ve Myanmar’a Yönelik İnsani Yaklaşımlar” Konulu Toplantıya Katıldı

New York’ta Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Daimi Temsilciliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Mültecilerle Dayanışma: Akdeniz, Afrika ve Myanmar’a Yönelik İnsani Yaklaşımlar” konulu etkinlikte konuşan Emine Erdoğan, Mynmar’da yaşanan insanlık krizine uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek üzere ziyaret ettiği Bangladeş gözlemlerini paylaştı; Türkiye’nin mülteciler ve insani yardım politikasını anlattı.

Birleşmiş Milletler 72. Genel Kurulu vesilesiyle New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, BM Türkiye Daimi Temsilciliği ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Mültecilerle Dayanışma: Akdeniz, Afrika ve Myanmar’a Yönelik İnsani Yaklaşımlar” konulu üst düzey etkinlikte konuştu.

BM Genel Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğe, Uganda Cumhurbaşkanı’nın eşi Janet K. Museveni, BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi ve Uluslararası Göç Örgütü Genel Direktörü William LacySwing konuşmacı olarak katıldı. Davetli konuşmacılar Türkiye’nin mülteciler ve insani yardım konusundaki duyarlılığından övgüyle söz ettiler.

MYNMAR’DA YAŞANAN İNSANLIK KRİZİ

Emine Erdoğan ise konuşmasına, Mynmar’da yaşanan insanlık krizine uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek üzere ziyaret ettiği Bangladeş gözlemlerini paylaşarak başladı. Türkiye’nin mülteciler ve insani yardım politikasını anlattı. Emine Erdoğan, Bangladeş ziyaretinin ardından duygu ve düşüncelerini dünya liderlerinin eşlerine gönderdiği bir mektupta ifade etmiş, ayrıca CNN International’da bu konuya dair bir makale yayımlamıştı.

Emine Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen toplantıya; BM 72. Genel Kurulu Başkanı’nın eşi Jarmila Lajgakova Harsagova, BM Türkiye Daimi Temsilcisi eşi Büyükelçi Ayşe Sinirlioğlu; Kameron, Komorlar, Guyana ve Libya first ladylerinin yanı sıra uluslararası temsilciler de katıldı.

Programa ayrıca, Genelkurmay Başkanı’nın eşi Şule Akar, Adalet Bakanı’nın eşi İlknur Gül, Ekonomi Bakanı’nın eşi Ayşen Zeybekçi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın eşi Esra Albayrak, TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, KADEM Başkanı Sare Aydın Yılmaz, TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın, TÜGVA Başkanı İsmail Emanet, iş kadınları Demet Sabancı Çetindoğan, Meltem Demirören ve sivil toplum temsilcileri de iştirak etti.

TAKVİM

Eylül 2017
P S Ç P C C P
« Ağu   Eki »
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  

REKLAM

REKLAM

seers cmp badge