DÜNYA TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askerî Şûra Kararlarını Onayladı

Yüksek Askerî Şûra (YAŞ) kararları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Komuta kademesindeki değişikliği Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Millî Savunma Bakanı Nurettin Canikli’yi kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki kabulde, Başbakan Binali Yıldırım’ın başkanlığında Çankaya Köşkünde gerçekleştirilen ve çalışmaları sona eren YAŞ kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayıyla yürürlüğe giren şura kararları ve komuta kademesindeki değişiklikler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen basın toplantısında, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın tarafından açıklandı.

Buna göre; Kara Kuvvetleri Komutanlığına Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutanlığına Deniz Kuvvetleri Kurmay Başkanı Koramiral Adnan Özbal, Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz atandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kararları onaylamasının ardından Yüksek Askerî Şûra üyeleri ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde düzenlenen akşam yemeğinde bir araya geldi.

TAKVİM

Ağustos 2017
P S Ç P C C P
« Tem   Eyl »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

REKLAM

REKLAM

seers cmp badge