DÜNYA GÜNCEL TÜRKİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı’nda konuştu

“Ekonomide katettiğimiz mesafe hedeflerimize ulaşmamız konusunda büyük güvencemizdir”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, “Demokraside ve ekonomide katettiğimiz mesafe, bizim hem bu günlere gelmemizde hem de hedeflerimize ulaşmamız konusunda çok büyük güvencemizdir. Geçmişte Türkiye’yi çok basit siyaset ve ekonomi oyunlarıyla istedikleri gibi yönlendirenler artık bunu yapamadıklarını gördükleri için gelip bizimle anlaşma yollarını arıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Recep Topaloğlu Spor Salonunda düzenlenen AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı’nda konuştu.

“KOCAELİ TERCİHİNİ HİZMET SİYASETİNDEN YANA KULLANACAKTIR”

Kurulduğu günden beri Kocaeli teşkilatı bünyesinde görev yapmış herkese teşekkür ederek bu davaya gönül vermiş olup da hayatını kaybedenleri rahmetle yâd ettiğini belirterek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 14 seçimde olduğu gibi 31 Mart seçimlerinde de Kocaeli’nin yüzlerini güldüreceğine inandıklarını dile getirdi.

“Kocaeli bu seçimlerde de tercihini hizmet siyasetinden, gönül belediyeciliğinden yana kullanacaktır” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’nin her alanda olduğu gibi, belediye hizmetlerinde de en iyisine layık olduğunu, AK Parti olarak tek amaçlarının Kocaeli’yi hak ettiği hizmetlere kavuşturmak olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçmen kütüklerinde 504 bin AK Parti üyesinin kaydının bulunmadığının tespit edildiğini belirterek seçmen kaydı bulunmayan, ilk defa oy kullanacak olan ve şehre yeni yerleşen seçmenlere ulaşmaları konusunda teşkilat mensuplarını uyardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondakilerin Sultan Alparslan, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmed, Mustafa Kemal Atatürk ve kendi resimleriyle yaptığı koreografi üzerine, “Rabbim inşallah bizlere gerek Selçuklu’da, gerek Osmanlı’da, gerek Cumhuriyet’in kuruluşunda öncü olan liderlerle beraber yeni bir tarihi yazmayı nasip etsin. İşte Sultan Alparslan olmasaydı, şunu bilin ki Osmanlı olmazdı. Osmanlı oldu, Fatih… Fatih ile bir çağ kapandı, bir çağ açıldı. Ve geldik Cumhuriyet’e. Cumhuriyet yeniden bir kuruluş değildir aslında. Cumhuriyet, Selçuklu’nun, Osmanlı’nın bir devamı mesabesindedir. Bunu farklı olarak telakki etmeye çalışanlar, öyle anlatmaya çalışanlar var ama bu yanlışa biz asla düşmedik, düşmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“KOCAELİ, TİCARİ VE BEŞERİ ZENGİNLİKLERİYLE TÜRKİYE’NİN LOKOMOTİF ŞEHİRLERİNDEN BİRİ”

Kocaeli’nin ticari ve beşeri zenginlikleriyle Türkiye’nin lokomotif şehirlerinden birisi olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu yüzden Kocaeli’ndeki hizmetlerin farklılığı olduğunu, sanayi, ticaret ve üretim şehri Kocaeli’de kişi başına düşen millî gelirin, Türkiye ortalamasının üzerine çıkarak, 18 bin dolara ulaştığını bildirdi. Bu rakamın birçok Avrupa Birliği ülkesinden bile ileride olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’nin millî gelir sıralamasında Türkiye’de ikinci durumda olduğuna dikkati çekti.

KOCAELİ’YE YAPILAN YATIRIMLAR

AK Parti hükûmetleri döneminde Kocaeli’ye 27 milyar lira yatırım yapıldığını, eğitimde 10 bin 670 adet yeni derslik inşa ettiklerini, Kocaeli Üniversitesini yeni yatırımlarla büyüttüklerini, şehrin ikinci üniversitesi olarak Gebze Teknik Üniversitesini faaliyete geçirdiklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yükseköğrenim öğrencilerimiz için 14 bin 191 yatak kapasiteli yurt binalarını hizmete açtıklarını, 2 bin 550 kişi kapasiteli yeni yurt binalarının da yapımının devam ettiğini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli’de 33 bin seyirci kapasiteli stadyum, Gebze’ye, Darıca’ya, Gölcük’e gençlik merkezleri, spor salonları, yüzme havuzları inşa edildiğini dile getirerek, kentte toplam 80 adet sağlık tesisi yaptıklarını, bin 180 yataklı Kocaeli Şehir Hastanesi, 400 yataklı Gebze Fatih Devlet Hastanesi ve 250 yataklı Gölcük Devlet Hastanesi inşaatlarının da sürdüğünü kaydetti.

Kocaeli’de ihtiyaç sahibi vatandaşlara, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere ve yaşlılara 1,5 milyar lira tutarında destek sağladıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOKİ vasıtasıyla Kocaeli’de 19 bin 352 konut projesinin hayata geçirildiğini, şehirdeki 119 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunu 272 kilometreye çıkardıklarını söyledi.

İstanbul-İzmir Otoyolu’nun en önemli ayağının Kocaeli’den geçtiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Gazi Köprüsü’nü Kocaeli’ye ve Türkiye’ye kazandırdıklarını, İstanbul-İzmir Otoyolunun biten kesimlerini etap-etap trafiğe açtıklarını, yıl sonuna kadar bu projenin bitirilerek İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3,5 saate düşüreceklerini belirtti.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun Kurtköy-Akyazı kesiminin Kocaeli sınırları içerisindeki 11,2 kilometrelik bölümün trafiğe açıldığını, bu otoyolun da 2020 yılında tamamlanacağı bilgisini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmit-Kandıra Yolu Projesi’nin köprülerinin inşa edildiğini, kalan kısmının da gelecek yıl tamamlanacağı bilgisini aktardı.

Kocaeli’nin İstanbul, Sakarya, Bilecik, Eskişehir, Ankara ve Konya’ya hızlı tren hattıyla bağlandığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapımı devam eden hızlı tren projeleri tamamlandığında Kocaeli’nin Türkiye’nin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine birçok il merkeziyle bağlanmış olacağını ifade etti.

“HER ALANDA KOCAELİ’Yİ TARİHÎ HİZMETLERLE DE BULUŞTURDUK”

Sanayinin, ekonominin can damarı illerden biri olan Kocaeli’ne Türkiye’nin en modern lojistik merkezlerinden Köseköy Lojistik Merkezinin birinci etabını kazandırdıklarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, lojistik merkezinin ikinci etabıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini, Gebze-Halkalı Banliyö hatlarını iyileştirmek ve modernize etme çalışmasının yıl sonuna kadar tamamlanacağını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplam maliyeti 10,5 katrilyon lira olan Gebze-Sabiha Gökçen-Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul Yeni Havalimanı-Halkalı arasındaki yüksek hızlı tren hattının proje çalışmalarının bittiğini, yakında inşasına başlanacağı müjdesini vererek, Kocaelili çiftçilere de 348 milyon lira tutarında tarımsal destek verdiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Her alanda Kocaeli’yi tarihî hizmetlerle de buluşturduk. Önümüzdeki dönem özel sektörümüz bir yandan, bakanlıklarımız bir yandan, belediyelerimiz diğer yandan Kocaeli’yi büyütmeye, zenginleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ana muhalefet partisi genel başkanının ‘AK Parti döneminde enflasyon zirve yaptı’ dediğini anımsatarak şöyle devam etti: “Ben CHP’nin geçmişi olan SHP, DSP filan, onların koalisyon hükûmetlerinde bulunduğu dönemler de dâhil olmak üzere 14 yılın enflasyonda ortalamasını vereyim, yıl-yıl söylemeyeyim. 14 yıllık ortalama ne biliyor musunuz? 70,3 enflasyon. Hele hele bunların bir tanesi var ki tavan yapan yıl, o da 1994 120,3 DYP-SHP. Ne diyorlar biliyor musun? O CHP değil SHP. İnanın, biz biliyorsunuz kargayı sesinden tanırız. Adam SHP’yi şimdi inkâr ediyor. Bir diğeri, gelelim bizim döneme, o 14’tü, 16 yıl bizim iktidarımız ve 16 yıllık iktidarımızda enflasyon ortalaması ne biliyor musunuz? O da 9,5. Ya 70 nere, 9,5 nere? Böyle yalan olur mu ya? Ama alışmışlar, başlarındaki ne ki, biliyorsunuz her zaman şöyle bir laf var; lokomotif nereye giderse vagon da oraya gider, bu böyledir.”

“ŞAYET KOCAELİ’DE SIKINTI VARSA, TÜRKİYE’NİN HER YERİNDE SIKINTI VARDIR”

“Kocaeli demek Türkiye demektir. Şayet Kocaeli’de sıkıntı varsa, Türkiye’nin her yerinde sıkıntı vardır” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kocaeli gelişiyorsa, büyüyorsa, üretiyorsa, Türkiye’nin diğer bölgelerinde de işlerin yolunda demek olduğunu belirterek, Kocaeli’nin üretimden gelen gücünü vurguladı.

Türkiye’nin başına kara bulutlar toplamak isteyenlerin oyunlarının hiç bitmediğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “En son dövizi ve faizi kullanarak ülkemizi tökezletmeye kalktılar, hamdolsun aldığımız tedbirlerle bu saldırıyı bertaraf ettik. Açıklanan her veri, yayımlanan her rakam ekonomideki dalgalanmanın yerini yeniden istikrara bırakmaya başladığını gösteriyor. En son dün açıklanan cari işlemler açığı, son 20 ayın en düşük seviyesine geriledi, bu bir müjdedir” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi kartı borçlarından, esnaf ve çiftçiye, sanayicilere kadar her kesime yönelik destek paketleriyle sıkıntılı süreçte milletin yanında yer aldıklarını gösterdiklerini ifade ederek, Türkiye’nin 2019 yılında bir kez daha herkesi şaşırtarak çok iyi bir ekonomik performans ortaya koyacağına yürekten inandığını dile getirdi.

Bir süredir belediye başkan adaylarını açıklama törenleri vesilesiyle şehirleri ziyaret ettiğini ve gittiği her yerde insanların gözlerindeki umudu, kararlılığı, heyecanı gördüğünü sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tıpkı daha önceki saldırılar gibi, tıpkı 15 Temmuz gibi, bu son ekonomik tuzak da milletimizin hedeflerine ulaşma azmini kamçılamıştır. Türkiye hem siyasi hem ekonomik bakımdan öyle bir noktaya gelmiştir ki, ya iyi bir hamle yapıp bir üst lige çıkacağız ya da bulunduğumuz yerde patinaj yaparak eski günlerimize geri döneceğiz. Biz ülkemizi ve milletimizi bir üst lige çıkarmakta kararlıyız. İşte İngilizlerin çok önemli bir kuruluşu açıklamayı yaptı, ne dedi? 2030 yılında Amerika üçüncü sıraya, Türkiye ise beşinci sıraya yükselecek dedi. Biz demedik, bunu İngiliz bu kredilerle ilgili şirket söylüyor. Milletimizin de aynı kararlılıkta olduğunu gördüğümüz için gerektiğinde yedi düvele meydan okumaktan çekinmiyoruz.”

“TERÖR ÖRGÜTLERİYLE DANS ETMEYİ SİYASET SANANLAR BİN PİŞMAN OLACAK”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa sokaklarının da karıştığını, Arap Baharını Türkiye’ye taşımak isteyenlerin şimdi kendilerinin aynı sancılarla kıvrandıklarını belirterek, “Dün kurumlarımız içindeki ihanet şebekelerini kullanarak Türkiye’ye diz çöktürmenin hesaplarını yapanlar, bugün kendi yönetimlerindeki kargaşaların üstesinden gelemiyorlar. Ülkemizin güney sınırlarını terör koridoruyla kuşatıp medeniyet ve kültür coğrafyamızla irtibatımızı kesmek isteyenler şimdi her geçen gün kendi içlerine kapanıyor, dış dünyayla aralarına duvarlar örüyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’yi tehdit etmesi için semirtilip, silahlandırılan terör örgütleri PKK, YPG, FETÖ ve DEAŞ’ın eninde sonunda teröre, teröristlere destek verenlerin başlarına bela olacaklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu örgütlerin uyuşturucudan haraca, insan kaçakçılığından fuhuşa kadar her türlü mafyatik yöntemle kendilerini koruyup kollayanların kâbusu haline dönüşecekleri vurgusunda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terör örgütleriyle dans etmeyi siyaset sananlar bin pişman olacak ama iş işten de geçmiş olacak” ifadesini kullandı.

“TÜRKİYE ESKİ TÜRKİYE OLSAYDI, BUGÜN SURİYE’DE TERÖR KORİDORU KURULMUŞTU”

Bugün geleceğe dün olduğundan çok daha güvenle bakmalarında son beş, altı yıldır verdikleri büyük mücadelenin etkisi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Demokraside ve ekonomide katettiğimiz mesafe, bizim hem bu günlere gelmemizde hem de hedeflerimize ulaşmamız konusunda çok büyük güvencemizdir. Geçmişte Türkiye’yi çok basit siyaset ve ekonomi oyunlarıyla istedikleri gibi yönlendirenler artık bunu yapamadıklarını gördükleri için gelip bizimle anlaşma yollarını arıyor” diye konuştu.

Türkiye’nin eski Türkiye olmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Türkiye eski Türkiye olsaydı, bugün Suriye’de terör koridoru kurulmuştu. Irak, param parça edilmişti. Filistin gibi, Bosna gibi kadem davalarımızdan eser kalmamıştı. Bunu biz söylemiyoruz, çeşitli vesilelerle görüştüğümüz dünyadan ve bölgemizden siyasetçiler, sivil toplum temsilcileri, akademisyenler, iş adamları, herkes bile fısıltıyla veya yüksek sesle bunu ifade ediyor. Ülkemizin öncülük ettiği bu süreçten rahatsız olanlar her gün yeni oyunlarla, yeni bahanelerle, yeni argümanlarla, yeni tuzaklarla karşımıza çıkıyorlar. Biz önümüze getirilen konuların ardındaki gerçekleri bildiğimiz için, siyasetin ve diplomasinin gereklerini yerine getirmekle birlikte kendi yolumuzda ilerlemeyi sürdürüyoruz.”

“TÜRKİYE GEÇMİŞTE İSTİSMAR, YIKIM VE İFTİRA SİYASETİNDEN ÇOK ÇEKTİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye ve Türk milletine hizmet etmenin de nasip meselesi olduğunu belirterek, “CHP gibi, HDP gibi nasipsizler önümüzdeki seçimlerde güya önümüzü kesmek için karşımızda ittifak kuruyorlar. Dikkat ediniz, bir tarafta ülkeye ve millete hizmet için kurulan Cumhur İttifakı bulunuyor. Diğer tarafta ‘zillet ittifak’ var Sayın Bahçeli’nin deyimiyle, benim deyimimle de ‘illet ittifakı’ var. Tabii bu nasipsizler ittifakı karşımızda, milletimiz bu gerçeği mutlaka görüyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geçmişte istismar, yıkım ve iftira siyasetinden çok çektiğini, AK Parti’nin hizmet, yatırım, proje siyasetiyle Türkiye’ye çağ atlattığını anlatarak, eğitimden sağlığa, ulaşımdan adalete, emniyetten enerjiye kadar her alanda yapılanların halka anlatılması gerektiğini, bunun için de AK Parti’nin tüm teşkilat mensuplarına görevler düştüğünü söyledi.

AK Parti’yi milletin kurduğunu, bugünlere milletin getirdiğini, geleceğe de gençlik ve kadın kollarıyla taşınacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeter ki biz milletimize layık olacak duruşu sergileyelim. Yeter ki biz milletimize hâkim değil hadim olmaya geldiğimizi herkese hissettirelim, gösterebilelim, gerisi kendiliğinden gelecektir” sözlerini ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarının ardından AK Parti Kocaeli Belediye Başkan Adayı Tahir Büyükakın ve 12 ilçenin AK Parti belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, mevcut Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nu da sahneye çağırarak hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Mehmet Ali Setencioğlu,Enerji petrol Medya Ceo

TAKVİM

Ocak 2019
P S Ç P C C P
« Ara   Şub »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

REKLAM

REKLAM

seers cmp badge