GÜNCEL TÜRKİYE

Başbakan Yıldırım, Bilecik Evet Diyor Mitingi’nde konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Halk Oylaması süreci kapsamında Bilecik Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu.

Yıldırım, cihan devleti Osmanlı’nın ilk mimarı Ertuğrul Gazi’yi ve beylikten devlete yürüyüşün öncüsü Osman Gazi’yi rahmetle anarak başladı.

Osmanlı Devleti’nin ruh mimarı Şeyh Edebali’nin manevi huzurunda bulunmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Yıldırım, Bilecik’in tarihi yürüyüşün önemli merkezlerinden biri olduğunu belirtti.

Asırları aşan büyük yürüyüşün bu topraklarda can bulduğunu anlatan Yıldırım, alandakilere “Söğüt, büyük medeniyet çınarının kokusudur. Söğüt yeniden dirilişin, yükselişin sembolüdür. Bilecik, 16 Nisan Pazar günü bir direnişe, yeniden yükselişe hazır mısınız? Bir sefer daha tarih yazmaya var mısın Bilecik?” diye seslendi.

Yıldırım, 15 Temmuz alçak darbe girişimine Bilecik’te “dur” dendiğini, meydanın boş bırakılmadığını, Cumhuriyet Meydanı’nda o gece hainlerin cumhuriyeti yıkmasına izin verilmediğini söyledi.

Bileciklilerin meydanda 1 ay boyunca demokrasi nöbeti tuttuklarını anımsatan Yıldırım, “Her düşünceden vatandaşlarımız bu meydanda ay yıldızlı bayrakla bir araya geldik, kenetlendik, milli iradeye sahip çıktık. Hainler o gece Ankara Gölbaşı Polis Özel Harekat Müdürü Zafer Koyuncu’yu şehit ettiler. Zafer kardeşimiz, Bilecik’in medarı iftiharıdır. Bütün şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyorum. Sizlere, bizlere bıraktıkları bu aziz emanete sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Biz her canı aziz bilen, ‘İnsanı yaşat ki dünya yaşasın, devlet yaşasın’ diyen bir ecdadın torunlarıyız.” diye konuştu.

Osmanlı’nın kurucusu Osman Gazi’nin ninesi Hayme Ana’nın vasiyetini alandakilere anlatan Yıldırım, şunları dile getirdi:

“AK Parti iktidarının istikameti de milletin istikametidir. Yürüdüğümüz yol sizin yolunuzdur. Bu milletin bütün renklerine, farklılıklarına aynı sevdayla, muhabbetle bağlıyız. Bir olmanın, birlik olmanın, dirlik içinde yaşamanın derdindeyiz. Beceriksiz, çok parçalı zayıf yönetimler, kendi menfaatini düşünen siyasetçiler geçmişte bu ülkeyi felaketin eşiğine getirdiler. Milleti temsil etmek üzere siyaset yapması gerekenler darbecilerle, vesayetçilerle, baskı odaklarıyla bir araya geldiler. Sadık olmadıkları tek şey millet oldu. Bu kayıp yılları hep beraber yaşadık. Bu yılların bedelini birlikte ödedik. Bu kötü yönetimlerin Türkiye’ye yaptıklarını unutacak mıyız? O beceriksiz iktidarların IMF’ye nasıl teslim olduğunu unuttuk mu? Unutmadık, asla unutmayacağız.

16 Nisan Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak aydınlık yarının müjdecisidir. Geçmişin acı hatıralarına kapıyı sonuna kadar kapatacağız. Bu milletin iyiliğini istemeyen, yalanla, dolanla kafaları bulandıran çevreler olduğunu görüyoruz. Bunların siyasetinde tutarlılık, hedef, proje yok. Sadece iftira, tehdit, karalama var. Bilecik’ten söylüyorum, boşa kürek çekiyorsunuz. Bu millet basiretli bir millet. Bu milleti bildiği doğru yoldan çeviremezsiniz. Bu millet çalışanı da boş konuşanı da bilir.”

Yıldırım, 2002’den beri milletin aziz emaneti kendilerine verdiğini, millete hizmet ettiklerini, Bilecik’in yollarının Bozüyük’ten İstanbul’a, Eskişehir’e, Kütahya’ya kadar bölünmüş yol olduğunu anlattı.

Milletin güvenini boşa çıkarmamak için yemin ettiklerinin altını çizen Yıldırım, milletle ele ele verdiklerini, ülkeye birçok şey kazandırdıklarını vurguladı.

Başbakan Yıldırım, 2002’deki seçimlerde sandıktan çıkan sonucun “Yeter, söz milletin” diyen milletin iradesi olduğunu ifade etti.

AK Parti’nin insanların yıllardan beri özlemini çektiği, umutlarını gerçeğe döndürdüğü siyasetin adı olduğunu dile getiren Yıldırım, özgür, adil, müreffeh ve güçlü bir Türkiye’nin siyasi adresi olduklarını vurguladı.

Yıldırım, AK Parti’nin her türlü baskıya, milli iradeye kasteden girişime karşı dimdik duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisi olduğunu dile getirdi.

AK Parti’nin milletin değerlerine sahip çıktığına işaret eden Yıldırım, “Türkiye, 2002 yılından bu yana gerçekleştirdiği sessiz devrimlerle ülkeye, millete birçok eser kazandırdı. Yaşanan devrimlerde Şeyh Edebali’nin devlet anlayışı bizim ilham kaynağımız oldu.” dedi.

Yıldırım, Şeyh Edebali’nin “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” nasihatinin bugün de yollarını aydınlattığını söyleyerek, son 15 yılın bu vizyon, birlik ve beraberliğin eseri olan atılımlarla geçtiğini kaydetti.

BİR TÜRKİYE’Yİ 15 YILDA 3 TÜRKİYE YAPTIK

Başbakan Yıldırım, “İflasın eşiğine gelmiş bir ülke bugün ekonomik başarılarıyla dünyanın gıptayla gösterdiği bir sonuca ulaşmıştır. Türkiye sevgisi nedir? Bu ülkeyi seven neler yapar? Ben size anlatayım. Bir ülke savunma sanayinde ne kadar milliyse, yerliyse o kadar güçlüdür. AK Parti 2002’de iktidar olmadan önce savunma sanayimizin durumu pek de parlak değildi. Askeri savunma sanayinde yerlilik oranı yüzde 24 iken bugün yüzde 65 seviyesine çıkmıştır. İşte Türkiye bu. Bugün dünyanın 16’ncı, Avrupa’nın 6’ncı büyük ekonomisi olmuştur. Biz bir Türkiye’yi 15 yılda 3 Türkiye yaptık, 3 kat büyüttük.” diye konuştu.

Bu başarıları vatandaşların desteğiyle gerçekleştirdiklerini vurgulayan Yıldırım, “Milli gelirimiz 230 milyar dolardan 800 milyar doların üzerine çıktı. 16 Nisan’dan sonra emin olun ki 15 yılda 3 kat büyüdüğümüz gibi gelecek 15 yılda da Türkiye 5 kat büyüyecek. Yapılamaz denen, hayal bile edilemeyen büyük eserleri bir bir hizmetinize alacağız.” ifadelerini kullandı.

Büyük yatırım ve projeler hakkında bilgi veren Yıldırım, Marmaray Projesi ile Avrupa’yı Asya’ya denizin altından bağladıklarını, Avrasya Tüneli’ni yaptıklarını, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün hayalken gerçek olduğunu anlattı.

Yıldırım, İzmit Körfezi’ni geçmenin geçmişte bir çile olduğuna işaret ederek, şimdi Osmangazi Köprüsü ile sadece 4 dakikada geçiş yapılabildiğine dikkati çekti.

EKONOMİYE GÜVEN, İSTİKRAR GELDİ

Başbakan Yıldırım, havayollarını “halkın yolu” yaptıklarını, Türkiye’yi hızlı trenle tanıştırdıklarını anımsatarak, Türkiye’de bugün dünyanın en büyük havalimanının inşasının devam ettiğini söyledi. Bu projenin bazılarını rahatsız ettiğini belirten Yıldırım, “(Nasıl olur da Türkler dünyanın en büyük havalimanını yapar. Bu iş Türklere mi kaldı?). Onun için Gezi olaylarıyla ortalığı birbirine katmaya çalıştılar.” dedi.

Yıldırım, 18 Mart’ta dünyanın en uzun köprüsü Çanakkale Köprüsü’nün temelinin atıldığını hatırlatarak, köprünün açılışını da 2023’te, Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılından önce yapmayı planladıklarını anlattı.

Bunların Türkiye ve Türk milletine yakışan projeler olduğunu vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

“Tarımsal milli geliri 36 milyar olan Türkiye’nin bugün tarımdan elde ettiği gelir 158 milyara yükseldi. Çiftçilerimize verilen destekler 2 milyarın altındayken bugün 13 milyara yükseldi. AK Parti hükümetleriyle birlikte ekonomiye güven, istikrar geldi. Eski Türkiye nerede, bugünün Türkiyesi nerede? Bugünün Türkiyesinde istikrar, güven, terörle etkin mücadele var. Geleceğe beslenen umutlar var. Biz halkımızın ‘Lafa bakılmaz ayinesi iştir kişinin” sözüne ne kadar vakıf olduğunu biliyoruz. Biz laf üstüne laf değil, taş üstüne taş koyarak bugünlere geldik. Halkımız, milletimiz için çalıştık, çabaladık.”

160 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK

AK Parti iktidarında Bilecik’e yapılan hizmetleri anlatan Yıldırım, şehre 15 yılda 9 milyar yatırım yaptıklarını söyledi.

Bilecik’in 2002’deki ihracatı 13 milyon dolarken bugün 80 milyon dolara ulaştığını belirten Yıldırım, şehre 12 okul, 460 yeni derslik kazandırdıklarını, 5,5 milyon kitabı öğrencilere ücretsiz dağıttıklarını, 2 bin 400 konut, hastaneler, bölünmüş yollar, tüneller yaptıklarını, 2007’de kurdukları Şeyh Edebali Üniversitesi’nde bugün 18 bin öğrencinin okuduğunu kaydetti.

“Yolları böleriz de Türkiye’yi böldürtmeyiz.” diyen Yıldırım, 2002’ye kadar Bilecik’te 13 kilometre bölünmüş yol olduğunu, bunu 160 kilometreye çıkardıklarını ifade etti.

Bilecik’i Ankara-Konya ve İstanbul’a hızlı trenle bağladıklarını söyleyen Yıldırım, son 15 yılda yaptıkları sulama projeleriyle 86 bin dönüm araziyi suyla buluşturduklarını, 7 baraj, 20 taşkın koruma tesisi yaptıklarını, doğalgaz konforunun şehre geldiğini anlattı.

KİRLİ OYUNLAR İÇİNDELER

Yıldırım, hükümetleri döneminde Bilecik’e toplam 206 milyon lira tarım desteği verdiklerini belirterek, Bilecik’te 2002’de bin 279 kişinin çalıştığı, bir organize sanayi bölgesi varken bugün 6 organize sanayi bölgesinde 26 bin kişinin çalıştığını söyledi.

Bozüyük Adalet Sarayı’nı ve gençlik merkezinin yapımını tamamladıklarını, 250 yataklı hastanenin yakında biteceğini ifade eden Yıldırım, yapımı süren Bursa-Bilecik hızlı treni ile iki şehir arasının 45 dakikaya düşeceğini kaydetti.

Yıldırım, Bozüyük’te bir lojistik merkez, 10 baraj ve sulama tesisleri yaptıklarını anlatarak, bir sanayi bölgesi daha kurduklarını belirtti.

Halk oylaması için sandığa gidileceğini hatırlatan Yıldırım, şunları kaydetti:

“İnanıyorum ki 16 Nisan’da Bilecik geçmişin köhne zihniyetini sandığa gömecek ve sandıkta ‘evet’ oylarıyla rekor yazacak, tarih yazacak. Benim, milletimizin, ülkemizin istikrarına, umuduna Bilecik’in sahip çıkıcağına zerre kadar tereddütüm yok. Ancak demokrasiye, siyasete, milli iradeye ihanet edenleri aman unutmayın. Onlar her zaman yaptıkları gibi yine kirli oyunlar, ittifaklar içindeler. Kim bu anayasa değişikliğine karşı çıkıyor? PKK karşı çıkıyor, Türkiye’nin yıllardır başını ağrıtan terör örgütü PKK karşı çıkıyor. Onun kölesi olmuş HDP, o da karşı çıkıyor. Başka kim? FETÖ. 15 Temmuz’da bu millete acı çektiren, bu milletin istiklaline, demokrasisine ve geleceğine plan kuran, tezgah kuran FETÖ de karşı çıkıyor, kol kola girmişler ‘hayır’ kampanyası yapıyorlar.”

Yıldırım, Kandil’den “Eğer ‘evet’ çıkarsa biz biteriz” açıklamaları geldiğini, halk oylamasından “evet” çıkacağını ve terörün bitirileceğini ifade etti.

Pensilvanya’daki terörist başının da sürekli şifreli mesajlarla “Tekrar darbe yapacağız, Tekrar Türkiye’yi karıştıracağız” dediğini söyleyen Yıldırım, alandakilere “Demek ki 15 Temmuz’dan bunlar dersini almadı, şimdi 16 Nisan’da yeni bir ders verelim mi bunlara?” diye sordu.

Artık Türkiye’nin terör örgütleriyle kaybedecek vakti olmadığına işaret eden Yıldırım, Avrupa’daki bazı ülkelerin de anayasa değişikliğine karşı çıktığını hatırlattı. “Size ne? Bu işin kararını Bilecik verir.” diyen Yıldırım, bu ülkelerin işi gücü bırakarak bir de Türkçe gazete bastıklarını, anayasa değişikliğine onların değil, milletin oy vereceğini vurguladı.

Başbakan Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kahvehanelere gittiğinde “Evet verirseniz kahvehaneler kapanacak.”, minibüs duraklarına uğradığında “Evet çıkarsa minibüs hatlarınız iptal olacak.”, muhtarlarla bir araya geldiğinde de “Eğer 16 Nisan ‘evet’le sonuçlanırsa bilin ki muhtarlıklar kapanacak.” dediğini kaydetti.

Alandakilere “İnanıyor musunuz?” diye soran Yıldırım, şöyle devam etti:

“Sen çocuk mu kandırıyorsun? Kardeşim artık yalanlar aldı başını gitti. Biz 14 senede 350 kilometre tünel yaptık, bunların yalanlarını uç uca koy 350 kilometreyi geçiyor. Her gün bir yalan, her gün bir iftira, her gün bir kafa karışıklığı. Bırakın kardeşim, milleti rahat bırakın. Hızlarını alamadılar. Ne dediler en son ’15 Temmuz tiyatro’,’15 Temmuz kontrollü darbe’. Bu ülkenin Cumhurbaşkanına ateş edilirken sen neredeydin? Bu milletin evlatları bayrak elde meydanlardayken sen neredeydin? İstediğini söylersen istemediğini işitirsin. Bunu bilmen lazım.”

MODERN TÜRKİYE’NİN ANAYASASI YAPILIYOR, SEN DE GEL

Kılıçdaroğlu’nun 18 yaşındakilere seçilme hakkı verilmesine ilişkin eleştirilerini de hatırlatan Yıldırım, Kılıçdaroğlu’nun 9,5 milyon gence siyaseti çok gördüğünü söyledi.

Gençlerin 15 Temmuz’da meydanlarda olduğunu, bayrağı indirmediğini ve o gece şehitler verdiğini anımsatan Yıldırım, CHP’nin parti tüzüğünde “genç kontenjanı”nın bulunduğunu aktardı.

CHP’li bir milletvekilinin de TBMM’ye “seçilme yaşı 18 olsun” diye kanun teklifi verdiğini belirten Yıldırım, “Bunların ne konuştuğu, ne yaptığı belli değil. Dağıtmışlar bunlar. Şanzıman dağılmış, araba yürümüyor 82 model. Orada kalmışlar. Halbuki kaymak gibi bölünmüş yollar var. Bırak artık 82 model darbe anayasasını, modern Türkiye’nin anayasası yapılıyor, sen de gel sen de katıl.” diye konuştu.

Yıldırım, MHP ile “Önce memleketim ve milletim, sonra partim” diyerek bu yola çıktıklarını anlatarak, “Siz düşünüyor musunuz ki PKK’nın, FETÖ’nün, Türkiye düşmanlarının ‘hayır’ dediği yerde milliyetçi ve ülkücü kardeşlerimiz onlarla beraber hareket edecek? Bu milliyetçilere hakarettir. Milliyetçiler, AK Parti, bu memleketi seven hangi partiden olursa olsun Türkiye’nin geleceğini aydınlatacak, Türkiye’de darbeler devrini artık sonlandıracak bu büyük reforma pazar günü hep birlikte ‘evet’ diyeceğiz. İçeride ve dışarıda düşmanlarımıza gereken dersi, gereken cevabı vereceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Meydandakilere halk oylamasına iki gün kaldığını ve çalışmaya devam etmeleri gerektiğini söyleyen Yıldırım, “Pazar günü bu zafer sizin zaferiniz olacak.” ifadelerini kullandı.

TAKVİM

Nisan 2017
P S Ç P C C P
« Mar   May »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

REKLAM

REKLAM

seers cmp badge